Hijyenik klozet kapakları daha çok, hastaneler, poliklinikler, özel muayenehaneler, klinikler gibi sağlık sektöründe kullanılabilir. Adından da anlaşılabileceği üzerine hijyenik klozet kapakları, tuvaletlerde bir nebze olsun hijyeni arttırmak için ortaya çıkmış ürünlerdir. Belirtilen yerlerde de yani özellikle sağlık sektöründe, binbir çeşit hastalığın kol gezdiği ve tuvaletlerin sıkça kullanıldığı ortamlarda da kullanılması olmazsa olmaz ürünlerdir. Hijyenik klozet kapakları sadece sağlık sektöründe değil insan sirkülasyonun çokça olduğu yerlerde de kullanılmalıdır. AVM’ler, şirketler, ofisler, fabrikalar, restaurantlar, lokantalar, cafeler, oteller, benzin istasyonları, mola yerleri gibi bir çok insanın tuvaleti kullanabileceği alanlarda kullanımı iyi olacaktır. Çünkü bir çok insanın giriş çıkış yaptığı tuvaletlerin sürekli olarak temiz kalması imkansızdır. Ne kadar sık temizleme yapılırsa yapılsın, beklenilen hijyenik ortam sağlanamayabilir. Bunun için içerisine poşet geçirilen hijyenik kapakların tercih edilmesi, hem pratik, hem güvenilir, hem de kullanıcının hoşuna gidece bir tercih olacaktır. 

Pis tuvaletlerde bulaşıcı hastalıklar kaçınılmazdır.

Standart klozet kapakları binlerce bakterinin ve virüsün yuvasıdır. Evimizdeki 3-4 kişinin kullandığı klozetler bile sıkça temizlenmesine rağmen bu riski taşır. Kaldı ki gün içerisinde yüzlerce kişinin kullanımına açık olan klozetlerin temiz kalması beklenemez. Yapılan araştırmalara göre klozet poşeti kullanılan tuvaletlerde klozetlerde geçebilecek bulaşıcı hastalıkların %99’dan daha fazla oranda önüne geçildiği tespit edilmiştir. Çünkü bu ürünlerde virüs ve bakteri geçişini engelleyici antialerjik ve antibakteriyel özellikler mevcuttur. 

Kullanımı çok kolay.

Hijyenik klozet kapakları öncelikle kullanılacağı klozete monte edilmelidir. Makine içerisinde klozet poşetleri uygun şekilde yerleştirilmelidir. Hijyenik klozet kapaklarının çeşitli farklı modelleri mevcuttur. Amaç klozet kapağını örtecek bir poşet olmasıdır. Her kullanıcı için ayrı ve temiz bir poşet amaçlanmaktadır. Poşet olduğu yerde 360 derece dönerek yenisinin gelmesi amaçlanır. Kullanılmış ürünler ise farklı bir haznede depolanarak, çöpe atılmaya uygun hale gelir. Klozet poşetinin yenisinin gelmesi için sistemin yanında bir buton, kol veya sensör vardır. Yani kollu klozet kapaklarını kullanıcı çevirerek klozet poşetinin yenilenmesi sağlanır. Düğmeli cihazlarda butona basılması yeterli olacaktır. Sensörlü cihazlarda ise sistem kullanıcıyı görünce otomatik dönmektedir.